IMPROVE YOUR BUSINESS, EVERY DAY.

Produceren moet saai zijn…

Produceren moet saai zijn. Tja zult u denken: maar dan wil ik niet in productie werken. Maar dat is niet wat er bedoeld wordt. Produceren vraagt om focus op productie en standaard werkwijzen. En dus niet druk zijn met randzaken.

De focus van productie
Wat bedoelen we nu focus op productie? De focus van de operator moet zijn dat hij bezig is met zijn productielijn. Met de kwaliteit van zijn product, van de verpakking, de codering, de technische staat van zijn lijn. Maar ook de snelheid van zijn lijn, het juiste aantal mensen en het teamwork rondom de lijn is van groot belang.

Dan is productie saai, want de operator moet niet druk zijn met het vinden van de juiste mensen aan de lijn, het zoeken naar grondstoffen, het zoeken naar verpakkingsmateriaal, zoeken naar de werkopdracht, een nieuw ongetest product instellen, noem maar op.

Randvoorwaarden voorelkaar hebben
Wat we de bedoelen is dat de randvoorwaarden rondom die productie geregeld moeten zijn. Als we dit gerealiseerd hebben dat kan de operator bezig zijn met “zijn“ productie en productielijn. Zo ontstaat er rust. En juist die rust is nodig om goed, en in 1 x goed, te produceren. Dus met andere woorden met de juiste kwaliteit, de juiste kwantiteit, en het correcte aantal mensen. En dan pas gaat productie geld opleveren. En houdt u tevreden klanten. Wat het wordt gemaakt met minimale kosten en maximale kwaliteit en met de juiste productspecificaties.

Produceren_is_als_wielrennen-300x200Bij de wielersport zie je dat deze manier van werken ook wordt toegepast. Daar hoeft een renner niet bezig te zijn met zijn eten, drinken, afstelling van zijn fiets, het schoonmaken van zijn fiets, kleding, ga zo maar door. Maar wat er gevraagd wordt is goed in de wedstrijd te zitten, met  focus op taak uitvoeren, winnen, slimmer dan een ander, met zijn ploeg samenwerken.

Durft u zo naar uw processen te kijken?
Om zo de wedstrijd te winnen van uw concullega? Zo ja, dan is de vraag hoe pak ik dit aan?

Van belang is zorg dat de randvoorwaarden op orde zijn. En faciliteer productie zo dat de mensen weten dat ze druk kunnen zijn met hun productielijn en zich niet druk hoeven maken om randzaken. Wilt u meer over dit onderwerp weten, of wil u graag zo uw productieapparaat inrichten neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.