IMPROVE YOUR BUSINESS, EVERY DAY.

Portret van Marc van Amersfoort

Portret van interim productiemanager Marc van Amersfoort

“Mensen op de werkvloer meekrijgen en ontwikkelen, dat vind ik het allermooist!”

Bij zijn klanten staat hij niet alleen bekend om zijn efficiënte productiemanagement, maar ook om zijn vriendelijke en toegankelijke karakter. Een manager die elk aspect van een productieproces kent en weet te verbeteren. Dit past Marc van Amersfoort dagelijks toe in zijn bedrijf Marc van Amersfoort Interim & Advies.

Begonnen aan de basis: kazen keren

Marc is begonnen in een pakhuis waar hij kazen moest keren. Daar werd al gauw duidelijk dat hij een goede werker was. “In dat pakhuis leerde ik hard werken en doorzetten. Door goed op te letten en vragen te stellen wist ik me op te werken.” Met die kwaliteiten groeide Marc verder in de productiesector. Uiteindelijk zelfs tot hoofd van de productie bij Den Hollander Food B.V.

“Ik was op school niet de beste. Uit boeken leren wat je moet doen was niet zo mijn ding, maar als iemand mij wat voordeed en ik herkende de structuur, dan kon ik het zelf ook.” Het zelf toepassen van structuur heeft Marc in de loop der jaren geperfectioneerd. Het is de basis van zijn succes. “Nu denk ik zelfs in structuren, daardoor kan ik dingen effectief organiseren. (Grappend:) Ik zou bijvoorbeeld nu zelf kaas kunnen maken, omdat ik bij DOC Kaas, een van mijn klanten, goed oplet en de structuur herken. Zo heb ik dat bij elk bedrijf gedaan en daardoor weet ik precies hoe de hazen lopen in de productiesector.”

Juist doordat Marc vanaf onderop helemaal is opgeklommen kent hij elk facet van het werk en daarom ziet hij fouten eerder dan anderen. “Juist omdat ik overal mee bezig ben geweest herken ik de fouten en kan ik ze verbeteren. Ik kwam bij een bedrijf waar ‘s ochtends onveranderlijk een storing optrad, toen ben ik gaan kijken naar hoe zij ‘s-avonds schoonmaken en daar bleek dus de fout te zitten. Ik dacht hieraan omdat ik heb ervaren hoe er in de meeste bedrijven wordt schoongemaakt.”

“Echte peoplemanagers helpen mensen het beste uit zichzelf te halen”

De kracht van Marc is dat hij een echte ‘peoplemanager’ is. Want naast zakelijk en prestatiegericht is hij ook gewoon een toegankelijk persoon die makkelijk praat en bijzonder sociaal is. “Als iemand een probleem heeft dan krijgt dat altijd voorrang ook al staat er net een belangrijke vergadering gepland.” Het belang van een goede sfeer binnen een bedrijf is volgens hem essentieel. “In een bedrijf zijn werknemers verreweg het belangrijkste, zonder je personeel ben je nergens. Gemotiveerde werknemers zijn de belangrijkste sleutel tot succes.”

Dat neemt niet weg dat Marc hard kan optreden indien noodzakelijk. “Ik ben open en eerlijk. Als iets niet goed is dan benoem ik dat, maar ik speel altijd op de bal, nooit op man. Mensen weten dus precies wat ze kunnen verwachten.” Die manier van communiceren lijkt te werken. “Ik heb nooit ruzie, zelf ben ik eigenlijk nooit boos.”

Het toverwoord in de productie: Structuur!

Marc is ondertussen vier jaar voor zichzelf bezig en het ondernemerschap bevalt goed. “Ik heb veel bedrijven beter gemaakt als werknemer, maar het is leuker om verschillende mensen en bedrijven te helpen. Dat is ook de reden dat ik voor mezelf begonnen ben, met wat ik kon wilde ik meer dan één bedrijf helpen. Daarnaast is wat ik bedenk blijkbaar echt van toegevoegde waarde, ook dat geeft enorm veel voldoening.”

Het bewerkelijke aan ondernemen is alles wat er omheen komt kijken. “Je moet verkoop, marketing, boekhouding en het werk allemaal zelf regelen.” Dat lukt natuurlijk door: “Structuur. Ik zorg dat ik alles netjes voor elkaar heb en ik plan altijd goed ook de andere werkzaamheden in.” Alle facetten van het ondernemen neemt Marc voor lief, zolang hij nog wel zijn favoriete bezigheid kan doen. “Zelf een klus in een bedrijf doen, een productieomgeving verbeteren, daar ben ik goed in en daar haal ik uiteindelijk toch de meeste energie uit en dat wil ik blijven doen.”

Loslaten, om de volgende dag weer scherp te zijn

interim manager foodMarc stelt hoge eisen aan zichzelf, soms werkt hij tot in de late uurtjes door voor een klant. Om te blijven presteren is ontspanning essentieel. “Ik loop al ongeveer tien jaar hard met een vriend van me. Dan bespreken we alles met elkaar en gaat het helemaal niet om prestatie. Vroeger wilde ik als ik ging wielrennen altijd de rest koste wat kost bijhouden, die mentaliteit heb ik op werkgebied nog steeds. Maar bij hardlopen is het zo lekker om even niet met presteren bezig te zijn.”

“Überhaupt kan ik mijn werk goed loslaten. Dat moet ook wel als je druk bent denk ik, anders kun je de scherpte in je werk niet vasthouden.” Het ultieme gevoel van loslaten heeft Marc als hij uit eten gaat met zijn gezin. “Ik vind niks lekkerder dan een lekker hapje eten met z’n allen. Ik ben sowieso wel een Bourgondiër.” In de toekomst wil Marc dit vaker doen en hier meer de tijd voor nemen.

Afsluitend geeft Marc nog drie tips voor productiemanagers die de swung er weer in willen krijgen in hun fabriek:

  1. Praat, praat, praat met je mensen op de werkvloer, daar zit de informatie die je zoekt
  2. Beheers de relatieve chaos van het productiebedrijf met heldere structuren, je mensen zijn op zoek naar een basis van waaruit ze kunnen werken en productief kunnen zijn
  3. Vergeet niet te lachen en vergeet vooral de emotie niet, we zijn allemaal mensen, geen robots

Marc besluit het gesprek met een metafoor uit de sport:“Aan het eind van de dag is productie een marathon, geen sprint. En een marathon win je alleen met een goed en helder plan, motivatie en een goede conditie. En vergeet de team spirit niet, geen enkele loper redt het zonder een professioneel team dat samen de klus kan klaren!”

Wesley van der Bol
www.verhaalhalen.nl

Deel deze pagina:

Contactformulier

Vul onderstaande gegevens in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.